DOBRODOŠLI U SRCE JADRANA,DOBRODOŠLI U BIOGRAD NA MORU !!!!!!

Biograd na Moru je predivan primorski gradić pozicioniran u srcu Jadrana. BIOGRAD NA MORU je mjesto na jadranskoj obali koje treba posjetiti i istražiti zbog njegove ljepote, idealnog položaja, brojnih zanimljivih,atraktivnih i zabavnih ponuda po mjeri svakog gosta, izvrsne prometne povezanosti, smještajem u središtu jadranske rivijere, te blizine najvažnijih hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode.

Biograd na Moru smješten je na Zadaraskoj rivijeri nadomak čarobnih kornatskih otoka, koji često nazivaju „raj za nautičare“ zbog raznolikih uvala i plaža. Biograd na Moru idealna je destinacija za sve rekreativce i ljubitelje aktivnog odmora ( odbojka na pijesku na plaži Soline, biciklistička staza od Biograda do Parka prirode Vransko jezero, škola ronjenja, tenis, Adventure park…). Zbog zanimljivog geografskog položaja u srcu Jadranske obale i u okružju nacionalnih parkova ( Kornati, Paklenica, Slapovi Krke, Plitvička jezera) i parkova prirode (Vransko jezero). Najbliži otok koji je svakodnevnom brodskom vezom spojen sa Biogradom je otok Pašman. U blizini Biograda je i mali otok Vrgada gdje se organiziraju izleti, kao i u nacionalni park Kornati koji je svojom posebnošću i neopisivom ljepotom zaslužilo da bude proglašeno biserom Jadrana. Biograd na Moru  nudi svojim gostima brojne organizirane izlete u najljepše krajeve Hrvatske.  

Biograd je stari hrvatski kraljevski grad, ne propustite u Biogradu posjetiti župnu crkvu Sv.Stošije iz 18.stoljeća, ostatke bazilike Sv.Ivana Evanđeliste, zavičajni muzej . 2007. godine Biograd je dobio prestižnu nagradu Srebrni cvijet Europe za hortikulturno i urbano uređenje mjesta. Biograd na Moru ponosi se i Spomenikom ždralu na biogradskoj Rivi kao spomen i simbol mira i sjećanja na sve žrtve ratova u svijetu.  

Biograd je i poznato nautičarsko mjesto sa dvije marine, Kornati i Šangulin, s oko 1000 vezova. U marinama djeluju charter tvrtke koje nude plovila u najam sa ili bez skipera. Vrhunac ljeta je tradicionalna Biogradska noć koja se održava svake godine 4.kolovoza, a posvećena je Danu pobjede i domovinske zahvalnosti. Najnovija i najpopularnija atrakcija u Biogradu je Fun park Biograd kojeg nazivaju hrvatski Gardaland. 

Adrenalinski izazovi čekaju vas na brojnim sportskim terenima, zabavnom parku ili pak u razgledu brojnih prirodnih ljepota u okruženju, a noćni život obasjat će vas vatrometom raznovrsne zabave! Otkrijte, korak po korak, sva lica ovog turističkog odredišta raznovrsne ponude kojom osvaja sve generacije!

SADRŽAJI U MJESTU: organizirani izleti (NP Kornati, Vrgada, NP Krka, Šibenik,Zadar), tenis centar s noćnim osvjetljenjem koji raspolaže s 14 teniskih terena sa zemljanom podlogom, te šest terena s tvrdom podlogom ( 100 m od hotela), u neposrednoj blizini su i tereni za mali nogomet, košarku, rukomet, mini golf, boćanje , ronilački klub, odbojka na pijesku, iznajmljivanje pedalina,let padobranom iznad vode, skijanje na vodi, surfing, škola jedrenja, rafting izleti na Krku, Zrmanju, aqua aerobic, bicikliranje, Fun Park Biograd, 300 m od hotela –veliki gradski bazen na plaži Dražice (slobodan ulaz). 

Plaže

Soline
Dražica
Crvena Luka
Bošana

Nacionalni parkovi

Kornati

Krka

Paklenica

Plitvička jezera

Sjeverni Velebit

Parkovi prirode

Vransko jezero

Telašćica

Velebit

Atrakcije

Fun Park Biograd

Istražite Biograd na Moru